Succesvolle netwerkavond 8 juni 2010

June 11, 2010

We kijken terug op een geslaagde eerste meeting van 2succes: “Netwerken met Impact” door Mary Beijleveld. Toen we enkele maanden geleden over dit plan vertelde bood ze spontaan aan om een sessie netwerken te presenteren. Daarnaast stond ze ons met raad en daad bij tijdens het plannen van deze eerste meeting.

De locatie “het Rieten dak” was niet voor iedereen eenvoudig te bereiken. De anwb-routeplanner leidt je na de site-seeing in een woonwijk over een smalle fietsersbrug met als enige voordeel: parkeerplek naast de deur. Anderen (minder gelukkigen) kwamen totaal verregent van hun motorrit binnen.

Na het voorstellingsrondje met daarin een verplichte leugen, begon het serieuze gedeelte met tips en tricks voor succesvol netwerken.

Enkele hiervan willen we jullie niet ontzeggen:

  • Wees je zelf;
  • Eerst delen voor je gaat vragen;
  • Bepaal het doel van netwerken: wil je invloedrijke contacten, wil je een hoog aantal contacten of wil je iedereen uit je online netwerk persoonlijk kennen;
  •  Toon oprecht interesse in de andere persoon;
  • Zorg voor een goede elevator pitch (verkooppraatje in de lift).

In duo’s hebben we onze eigen elevator pitch samengesteld aan de hand van een interview met persoonlijke vragen, waarbij je over jezelf in de derde persoon verteld. Dit zorgt voor een vernieuwde blik op je eigen kwaliteiten en vaardigheden en de perfecte voedingsbodem voor een authentieke pitch.

Het geheel is afgesloten met een gezellige maaltijd. Tijdens het diner heeft iedereen zijn elevator-pitch gehouden en kreeg eerlijke en respectvolle feedback.

Het was leuk om van alle deelnemers te horen dat de open en prettige sfeer aangenaam verraste. Het kleinschalige karakter van de meeting heeft daar zeker toe bijgedragen.

We weten zeker dat de contacten van vanavond zijn vruchten zullen afwerpen voor iedereen aanwezig. Alle 10 weten we van elkaar waar we mee bezig zijn en wat onze competenties en vakgebieden zijn. Dit was met recht een succesvolle netwerkmeeting, waarbij iedereen 9 waardevolle contacten aan overhoud.

We willen Chris, Corrine, Erik, Gerrit, Jeanette, Jolanda, Jos ontzettend bedanken voor hun persoonlijke bijdrage aan deze avond.

We willen Lady Mary Beetle bijzonder bedanken voor al de steun en goede raad van de afgelopen weken. Haar opzet van de sessie en haar enthousiasme hebben zeker bijgedragen aan het succes van de avond.

Vol inspiratie starten we met onze tweede meeting in september, maar daarover later meer.

Bea en Caroline

Nieuwsgierig? Wordt ook lid via de LinkedIn-groep 2succes.    

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: